't Fort Zeekant Bergen op Zoom

't Fort Zeekant Bergen op Zoom

Deze opdracht is onderdeel van de stedelijke herstructurering van de wijk ‘t Fort en het gebied Zeekant te Bergen op Zoom en vervangt 300 verouderde woningen. ‘t Fort Zeekant bestaat uit diverse deelplannen met een eigen identiteit omdat elke plek andere eisen stelt. De grondgebonden woningen en zorgwoningen hebben een gevelbekleding die zorgt dat de nieuwe ingrepen subtiel aansluiten bij de oranje kappen van de bestaande wijk. Centraal in het plan is een wit gestuct blok met hofappartementen om een ommuurde binnentuin gerealiseerd. De twee appartementen gebouwen op het verhoogde niveau langs de Augustalaan zijn onderdeel van een reeks van 8 bouwblokken welke samen de ruggegraat van de wijk vormen. 

HDZ heeft in samenwerking met Metaglas bv een raam met geïntegreerde doorvalbeveiliging van gelaagd glas ontwikkeld. Het bleek een gat in de markt. De slanke oplossing trok ook de aandacht van de vakjury en won de GEVELtotaal Innovatieprijs 2006. 


programma 10 zorgwoningen, 9 stadswoningen, 14 schakelvilla's, 47 hofappartementen (huur), 28 hofappartementen met parkeergarage (koop), 29 laanwoningen.

opdrachtgevers Wonen West Brabant / Rabo Vastgoed 

bouwer Gebroeders van Wanrooij bouwbedrijven 

opgeleverd fase 1 2006 en fase 2 2008